Titel
Gemeenteprofiel

Beroepingswerk 2021

Kerkenraad

Diaconaat

Pastoraat

Kindernevendienst

Catechese

Jeugdwerk

Prot. Contactgroep

DK in Coronatijd

Communicatie

Beheer & financiën

Samen-Vieren-voegen

Historie HVD

Kindernevendienst & Kinderkerk

Introductie
De kindernevendienst is onderdeel van de zondagse kerkdiensten, bedoeld voor de jeugd van 4 tot 12 jaar. Het doel is kinderen vertrouwd te maken met de beeldende bijbelse verhalen. Wij behandelen in voor kinderen en jongeren begrijpelijke taal een onderwerp dat te maken heeft met de bijbel of de kerk. Vaak is dit het thema dat de predikant koos voor de preek. Maar dit kan ook een onderwerp zijn uit de methode 'Bonnefooi' of 'Kind op Zondag'.
Als een bepaald bijbelgedeelte te moeilijk lijkt, kiezen we een ander verhaal. Daarbij sluiten we zoveel mogelijk aan op de belevingswereld van (jonge) kinderen. Na het verhaal is er een creatieve verwerking.
Twee keer per jaar (met pasen en kerst) is er een speciaal project. In de kerk wordt het project-onderdeel van die zondag besproken. Daarna gaan de kinderen er in de nevendienst mee aan de slag."  Dergelijke projecten worden hieronder beschreven.
Gezinnen met jonge kinderen en jongeren worden van harte uitgenodigd om een kennis te komen maken met onze Kindernevendienst en Jeugdkerk!


Er komt weer een KINDERKERK
Op zondagmiddag 3 april 2022 wordt er ni de Dorpskerk weer een leuke Kinderkerk georganiseerd voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Dit keer is het theama: 'Vieze voeten?!'. 
Heb jij weleens vieze voeten? Vast wel! Wist jij dat er in de Bijbel ook een verhaal staat over vieze voeten?! Kom ook luisteren naar dit verhaal over voeten wassen in de Kinderkerk. Je mag zelf ook meedoen. Neem ook je vriendje of vriendinnetje mee! Na afloop is er weer wat lekkers te eten en te drinken. Lees verder >> 07.03.22
 

Palmpasen, ook voor de kinderen!
De kinderen die op Palmzondag in de viering aanwezig waren, hebben tijdens de kindernevendienst onder leiding van Mirjam Hengstmengel de traditionele Palmpasenstokken gemaakt. Op de foto bewondert dominee Kirpestein het prachtige eindresultaat en hij vertelt er nog een verhaaltje bij. Maar ook thuis werd er hard gewerkt . . . 
Lees verder >> 28.03.21
  klik voor vergroting

 

 

Vorige Printvriendelijke versie van deze pagina Volgende