Titel
Welkom

Laatste nieuws

Actueel

Kerkdiensten

Agenda

Contact

Wist u dat?

Archief Kerkdiensten

Sitemap

Colofon - Disclaimer

Prijsvraag

Prijsvraag: Wat is de mooiste Liturgische schikking?


De aanleiding
Al zo’n zeventien jaar kent de Dorpskerkgemeente een werkgroep Liturgisch bloemschikken. Arja Hoogerbrugge en Janny de Vlaam waren in het jaar 2000 de initiatiefnemers. Na twee jaar nam Truus Barendrecht de snoeischaar over van Janny en sindsdien hebben Arja en Truus samen veel misschien wel tweehonderd schikkingen gemaakt. Voor de kerkelijke feestdagen: Adventstijd, Kerst, Veertigdagentijd, Pasen, Hemelvaart, Pinksteren. Maar ook voor bijzondere gelegenheden als het jaarlijks gedenken van gestorven leden van de Dorpskerkgemeente of voor bijzonder jubilea van predikanten, kerkmusicus en natuurlijk voor het 500-jarig bestaan van de Dorpskerk. 

Naast een creatieve schikking leverden ze ook meestal een bijbehorende tekst, gedicht en een toelichting. Daardoor kreeg de schikking steeds opnieuw een bijzondere plaats in de liturgieën van de Dorpskerkgemeente. Sinds de start van de Dorpskerkwebsite in 2008 zijn alle liturgische schikkingen gepubliceerd (en nog steeds te bewonderen). Arja en Truus hebben besloten om na Pinksteren 2017 hun werkzaamheden beëindigen omdat ze andere (kerkelijke) activiteiten willen gaan doen.
Een prijsvraag
In het kader van hun afscheid is een prijsvraag uitgeschreven onder de leden van de Dorpskerkgemeente en andere bezoekers van de Dorpskerk. Onze vraag aan de leden van de Dorpskerkgemeente en de overige bezoekers van de Dorpskerk is:
                                                      Wat is de allermooiste schikking  uit die tienjaarsperiode? 
Hieronder zijn alle 147 gepubliceerde schikkingen van 2008 tot en met 2017 te bekijken en te downloaden.
                                                                         Doet u ook mee met de prijsvraag?

De schikkingen van Arja en Truus, per jaar gerangschikt [in bewerking]

>> 2008 >> 2013
>> 2009 >> 2014
>> 2010 >> 2015
>> 2011 >> 2016
>> 2012 >> 2017

Deelnameformulier
Deelname aan de prijsvraag staat open voor:
L
eden van de Protestantse Gemeente Barendrecht die tussen 3 en 26 juni 2017 de Dorpskerk of de Dorpskerkwebsite bezoeken. De inzendtermijn sluit op 26 juni 12.00 uur. Elke persoon kan éénmaal deelnemen.

Download het >> deelnameformulier << 
en stuur het per mail op naar >> Prijsvraag2017@dorpskerkbarendrecht.nl
of deponeer het in de speciale box in gebouw 'de Ontmoeting'.


Uitslag en prijs

Alle deelnameformulieren worden beoordeeld door enkele leden van de werkgroep eredienst en de webbeheerder.
Op 30 juni a.s wordt de vrijwilligersavond van de Dorpskerkgemeente, gehouden. Dan zal bekend worden gemaakt welke schikking is gekozen tot de allermooiste. uit de periode van 2008 tot  en met 2017
Onder degenen die de winnende schikking hebben hebben genoemd zal een mooie bloemenbon van een van de Barendrechtse bloemenwinkels worden verloot.

Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Uiteraard zullen op die vrijwilligersavond Arja Hoogerbrugge en Truus Barendrecht 'in de bloemetjes worden gezet'. . . . .

 

 

Vorige Printvriendelijke versie van deze pagina Volgende